A képeslap menő, főleg, ha egy medve küldi

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Manapság kevesen küldenek képeslapot postán – sőt, a közösségi média korában már a kézzel írt levél sem divat. Pedig levelet kapni jó, különösen, ha rajta van a neved, és nem villanyszámla van a borítékban. Az már csak bónusz, ha a levelet egy mackó írja.

Paddingtonról te is hallhattál már, tíz évvel ezelőtt a magyar mozikba is betört az életéről szóló film. A lekvárzabáló, Londonban élő medve már 65 éve szórakoztatja a briteket és a világot. Az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF most vele fogott össze, hogy a legszegényebb országokban élő gyerekeket támogassa: azokat, akik háború vagy éhínség sújtotta helyen élnek, akik a legalapvetőbb egészségügyi vagy oktatási ellátásban sem részesülhetnek.

Azok a magyar gyerekek, akiknek a családja csatlakozik a szervezet támogatói közösségéhez, havonta névre szóló levélcsomagot kapnak a mackótól, amelyből megismerhetik, hogyan élnek más gyerekek szerte a világon.

A program során Paddington egy éven keresztül 12 országot (pl. Indonézia, Kambodzsa, Jordánia, Szíria, Venezuela) és 12 gyereket mutat be, akiknek a történeteit magyar és angol nyelven is el lehet olvasni. A csomagban az adott országról szóló ismeretterjesztő kártyák, nyelvleckék és feladatlapok is vannak. Ezeknek a megoldásait egyébként a szülők kapják meg e-mailben. És persze képeslapokat is rejt a levél – amiket naná, hogy fel lehet adni postán.

Paddington világ körüli útját matricák és útinaplók segítségével lehet követni. A levélcsomagokat ugyan 6-10 éves korig ajánlják, de senki sem tudja meg, ha valaki kicsit túlkorosan csatlakozik a kalandhoz… A csomagok havidíja közvetlenül a szervezethez megy, akik a súlyosan rászoruló gyerekek számára biztosítanak belőle többek között élelmiszert, víztisztító tablettát és védőoltást. Ezen a honlapon minden fontos információt elolvashatsz a családoddal a programról.

Kiemelt kép: UNICEF.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.