Szép jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Itt a szombat, sokáig ágyban lehet maradni. Kuckózni, álmodozni, olvasni, kinek mi tetszik. Túl vagytok egy hosszú iskolahéten, nyilván fáradtak is vagytok. De ha legközelebb panaszkodtok arra, hogy milyen sokáig kell a suliban ülni és mennyi mindent kell tanulni, jusson eszetekbe Dél-Korea. (Mert hát mi más is juthatna eszetekbe, nemde?) Dél-Korea egy furcsa és érdekes ázsiai ország, ahol a gyerekek sokszor este kilencig bent vannak a suliban. Cserébe belőlük lesznek a legokosabb kölkök az egész világon. Azt persze mindenki döntse el, hogy megéri-e. Ma egy kicsit jobban megismertetünk Dél-Koreával, a K-Pop és a kimcsi hazájával.

A kimcsi amúgy a dél-koreaiak nemzeti étele, ami káposztából készül. Ehhez mindenféle fűszerrel össze kell erjeszteni a káposztát. Erdélyben ezt a zöldséget fejőcének is hívják. És igaz, hogy itt nem kevernek hozzá gyömbért meg halszószt, de a savanyú káposztának itt is nagy hagyományai vannak.

Ma Ida napja van. Ez egy germán eredetű név, ami azt jelenti, hogy serény, tevékeny. Ida nevű barátnődet felköszönthetnéd képeslapon. Bár a képeslapküldés már eléggé kihalóban lévő dolog, azért vannak helyek, ahol még virágzik ez a szokás. Például az Antarktiszon. Mert igaz, hogy nincs ott semmi, csak piszok hideg, meg cuki pingvinek, de egy postahivatal azért működik. Ma erről a postáról is írunk nektek. És az Antarktisszal ellentétben ma itthon kimondottan meleg, nyárias idő lesz.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.