Felveszi a versenyt az Instagrammal a TikTok

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A kínai cég bejelentette, új appot készít, amiben a fényképek megosztásán lesz a hangsúly, és ezzel felveszi a versenyt az Instával.

A TikTok Notes már nem akkora titok a felhasználók előtt, akik a napokban találkozhattak erre vonatkozó pop-up értesítésekkel a felületen. Ebben azt írják, hogy nemsokára új, fotós appal rukkolnak elő, és a felhasználók eddigi fotós tartalmai automatikusan áthúzhatók lesznek rá. Persze csak akkor, ha úgy akarják.

A TikTok a Tech Crunchnak azt írta, egyelőre még dolgoznak a felületen, de szerettek volna egy olyan appot, ami kifejezetten a fotós tartalomra fókuszál.

Nem ez az egyetlen fejlesztése a cégnek. Mint arról korábban írtunk nektek, hosszabb, félórás videólehetőség is lett a felületen. Ezzel nyilván az X-szel, a Youtube-bal és a Threads-szel akarják felvenni a versenyt. A tartalomkészítőknek ez nem tetszik, máris beparáztak. Hiszen a gyorsan változó, rövid tartalom előállításához nem kellett sem komoly előkészület, sem komoly technika. A népszerűség és akár a pénz is könnyen jött.

Közben a Meta is újít, szintén versenycélból. A Facebook már teszteli az álló formátumú videók előresorolását.

Mivel a közösségi appok sora lassan végeláthatatlan, fontosnak, hogy felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy nem tesz jót ezeken lógni egész nap. Tartsatok néha digitális detoxot! Hogy hogyan, arról ide kattintva olvashattok.

(Tech Crunch)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.