Magyar Péter legyőzné Orbánt, aki még mindig szereti Azahriah-t – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Sulyok Tamás köztársasági elnök nem fogja nyilvánosságra hozni elődje, Novák Katalin kegyelmi döntéseit. Az elnöki hivatal szerint ugyanis nincs erre jogi lehetőség. Sulyok a beiktatásakor még arról beszélt, hogy elnökként nagyon fontos neki a kegyelmi ügyek átláthatósága. Viszont most, hogy egy ellenzéki politikus, a momentumos Bedő Dávid erről kérdezte, az volt a válasz, hogy az elnök nem fog további részleteket közölni a botrányos döntésről. (Facebook/Bedő Dávid)

Magyar Péter, a szombati gigatüntetés szervezője azt nyilatkozta a világ egyik vezető lapjának, hogy le tudná győzni Orbán Viktort. Ehhez pedig szerinte az országot kell meggyőzni arról, hogy a jelenlegi kormány legyőzhető. Magyar azt is mondta a The Guardian-nek, hogy a támogatottsága már 15-21 százalék közt mozog. A nyári európai parlamenti választások kapcsán pedig elmondta, hogy a listavezető ő lenne, de nem menne Brüsszelbe, hanem itthon építené a pártját. Ez utóbbiról még nem lehet részleteket tudni.

A legfőbb ügyész azt mondta a parlamentben, hogy lenne nyoma annak, ha valaki belenyúlna egy nyomozati anyagba. Polt Pétert annak kapcsán kérdezték, hogy Magyar Péter nemrég nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt. Ezen a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit beszélt arról, hogy a Schadl-Völner-ügyben Rogán Antalék kitöröltek bizonyos részeket a nyomozás aktáiból. Polt Péter elmondta azt is, hogy a hangfelvétel kapcsán folyik a nyomozás, és ha lesz eredménye ennek, azt közölni fogják majd. (telex.hu)

Peter Pellegrini nyerte a szlovák elnökválasztás második fordulóját, így ő lesz Szlovákia új köztársasági elnöke. Pellegrini kampányában az egyik legfontosabb elem a „békepártiság” volt. Illetve az itthon már ismerős módon azt hirdette, hogy az ellenfele a győzelme esetén belesodorná Szlovákiát az orosz-ukrán háborúba. Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Szijjártó Péter külügyminiszter is gratulált az új elnöknek. (nepszava.hu)

Peter Pellegrini sajtótájékoztatót tart Orbán Viktorral márciusban. kép: miniszterelnok.hu

Orbán Viktor Azahriah-t hallgatott utoljára a telefonján – ez derül ki a miniszterelnök TikTok-videójából. „Van ez a param-param nem tudom, hogy kell pontosan mondani. Ez az új csillag, ez az Azahriah nevű csávónak van ez a dala, azt időnként meg szoktam nézni. Tegnap este is megnéztem, a futballpályás verziót szeretem a legjobban” – mondta Orbán a videóban. A bejátszásból kiderült, hogy a Rampampam című dalra célzott, amiben Azi is közreműködött. Azt már egy ideje lehetett tudni, hogy Orbán szereti Azahriah-t. De amikor a művész más influenszerekkel együtt kiállt a gyerekbántalmazások áldozatai mellett Novák Katalin botránya után, akkor hirtelen töröltek egy vele kapcsolatos videót a miniszterelnök TikTokjáról. (telex.hu)

Kengurut, ormányos medvét és kapibarát is ígért egy alföldi férfi négy embernek, majd az állatokért kapott előleggel lelépett. Ezért csalás miatt emeltek vádat ellene. A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a csalónak volt állatkerti gondozói tapasztalata, és ismert volt arról is, hogy be tud szerezni külföldről Magyarországon különlegesnek számító állatokat. Az eset még 2022-ben történt, a férfi egy-egy kenguruért 84 ezer, illetve 90 ezer, két ormányos medvéért 200 ezer, két kapibaráért, más néven vízidisznóért mintegy 116 ezer forint előleget kért, de a pénzt elköltötte, az állatokat viszont nem szerezte be. A közleményből az nem derült ki, hogy miért akart bárki is fű alatt kengurut vagy ormányos medvét vásárolni. (24.hu)

Így nézne rád a kengurud… kép: pixabay

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.