Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Vége a tavaszi szünetnek, reméljük, sokat pihentetek, és frissen vágtok neki a tanév utolsó negyedének. Egészen meleg lesz ma is, elő lehet venni nyárias öltözéket. Sokan ilyenkor új cuccokat is szeretnének, és a neten hirdetett olcsó ruhák nagyon csábítóak tudnak lenni. Viszont nagyon óvatosnak kell lennetek, mert az internet tele van hitvány csalókkal, azaz kóficokkal, akik a ti pénzetekre is vadásznak ám. Ma megírjuk, mire érdemes odafigyelni, hogy ne legyetek netes csalás áldozatai, amikor vásárolnátok valamit.

Amerikában ma teljes napfogyatkozás lesz. Ez azt jelenti, hogy a Hold a Nap és a Föld közé kerül, ettől pedig a Hold árnyékot vet a Földre. Így néhány percig nappal is teljesen sötét lesz. Ebből Európában csak kevés helyen lehet érzékelni valamit. Magyarországon 1999-ben volt utoljára teljes napfogyatkozás, és legközelebb 2081-ben lesz csak hasonló jelenség. Ennek van már Facebook-eseménye is, több mint 38 ezren jelezték, hogy ott lesznek. Hát, izé… Egyébként a Google is készült erre a napra, írjátok be a keresőbe azt, hogy napfogyatkozás, és nézzétek meg, mi történik.

Ma a Dénesek ünnepelnek névnapot. Ez a név a görög Dionüszosz, a bor és a szőlő istenének nevéből ered, és azt jelenti, hogy Dionüszosznak ajánlott. Van női párja is, a Dionízia. A Dénes egy időben népszerű név volt, viszont Dinoníziák nem hemzsegnek az országban. Ettől függetlenül éljenek nagyon sokáig a névnaposok. Amúgy meg ma van a nemzetközi roma nap, ami a cigány kultúra ünnepe is egyben.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.