Imádja a gamer közösség a morcos Fortnite-nagyit

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A 75 éves nagymama, Cath Bowie igazi szenzáció lett a gamerek között. Akkora sikere van, hogy a világ egyik leghíresebb Fortnite-játékosával és youtuberével, SypherPK-val is játszott már egy csapatban.

Cath, akinek a játékosneve Grumpygran1948 – vagyis morcos nagyi – azóta kattant rá a Fortnite-ra, hogy az unokája megmutatta neki. A rákattanás egy enyhe kifejezés, inkább függőségnek lehetne nevezni, ugyanis a skót nyugdíjas napi 6 órát tölt a játék előtt.

Mégsem erről lett híres, hanem arról, hogy az említett youtuber videóra vette a játék streamingelése közbeni vicces, morcos kommentárjait, és megosztotta a követőivel.

Cath a BBC-nek azt mondta, amikor elárulta unokájának, hogy streamingelni fogja a játékait, az teljesen kiakadt. „Nem teheted, senki sem fog nézni, senki sem fog követni” – mondta a nem túl jó fej unoka. A nagyi pedig sikeresen meghazudtolta.

A Fortnite a világ egyik legnépszerűbb játéka, amit több mint 400 millióan játszanak. Cath három évig szólóban nyomta, csak később csatlakozott csapatokhoz. „Nem szerettem azt a csúnya nyelvezetet, ahogyan a fiatalok beszéltek egymással, toxikus volt. Így csináltam magamnak egy idősebbekből álló csapatot. Mi nem használjuk a megöl szót, inkább azt mondjuk, megsemmisítjük. Szerencsére nem véres a játék, és én ezért szeretem.”

Cath annyira népszerű lett, hogy az egyik leghíresebb fortnite-os youtuber, SypherPK már felkérte, játsszon vele egy csapatban és meg is interjúvolta a Youtube-csatornáján. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.