Megmutatta a bizonyítékát Magyar Péter

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma reggel 9 órakor megérkezett az ügyészségre Magyar Péter. A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje testőrrel érkezett, aki igyekezett őt „védeni” az autóját megrohamozó újságíróktól. Magyarra kisebb tömeg várt, „Hajrá, Péter!” – skandálták és meg is tapsolták a jelenlévők.

Az újságírók futva igyekeztek pár mondatot kiszedni Magyarból, aki megerősítette azt, hogy van egy felvétele, amit most be is visz bizonyítékként. A felvétel azután készült, hogy Varga Judit azt mondta neki: a magyar kormány egy maffiakormány, amiből nem lehet kilépni.

Magyar a megjelenésével egy időben Facebook-oldalára és Youtube-ra is posztolta ezt a felvételt. Ez egy beszélgetés a pár között, ami a Völner-Schadl ügyről szól. Erről ide kattintva olvashattok bővebben, de az ügy két legfontosabb szereplője közül az egyik Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) volt elnöke. A végrehajtók dolga például lefoglalni a fizetésképtelen adósok, hitelfelvevők ingatlanjait és más tulajdonát. Ebből Schadl és köre milliárdokat keresett. A másik szereplő Völner Pál, aki igazságügyi államtitkár volt.

A felvételen az hangzik el, ahogy Varga Judit elismeri, hogy a nyomozati iratokból kihúztak őket vádló részeket Rogán Antalék. Az is hallható, hogy állításaival ellentétben Rogán Antal – aki a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjeként a kormányzati kommunikáció legfőbb irányítója – ismerte a most börtönben előzetes letartóztatásban csücsülő Schadlt. „Ha az ő (Rogánék – a szerk.) emberük volt, miért nem mentették meg?”– kérdezi a felvételen Magyar a volt feleségétől, mire ő azt válaszolja: „Nem volt több lehetőségük… mert Polt Péter nem ura a helyzetnek… egyre durvábban gyűltek a bizonyítékok és hiába mondták a Völnernek, hogy hagyja abba (a korrupciót – a szerk.), nem hagyta abba”.

Polt Péter Magyarország legfőbb ügyésze. Elvileg az ügyészség dolga lenne az, hogy eldöntse, hogy egy ügy a bíróság elé kerül-e, vagy sem.

Varga Judit nem sokkal Magyar után szintén posztolt a Facebookra. Elég hosszú szöveget, tehát már előre készülhetett arra, hogy volt férje meglépi, amit meglépett. Varga azt írta:„Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve. Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta” – vagyis ezzel a volt igazságügyi miniszter elismerte, az ő hangja hallható a felvételen.

Varga Judit a poszt további részében szintén elég súlyos állításokat fogalmaz meg volt férjével szemben. Testi bántalmazásig is fajuló kapcsolati erőszakról ír. Ide kattintva olvasható.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.