Ukrajnát vádolják az oroszok a moszkvai terrortámadásért

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Úgy tűnik, az orosz diktatúra megpróbálja kihasználni a péntek esti terrortámadást. Moszkva külvárosában fegyveresek törtek be egy koncertterembe, amelyet fel is gyújtottak, a halottak száma 130 felett van.

A merényletért az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget. Az amerikai hírszerzés néhány nappal előtte figyelmeztette az oroszokat, hogy várható egy ilyen támadás.

Ennek ellenére az orosz kormány tisztviselői igyekeznek Ukrajnára terelni a gyanút. Súlyos fenyegetéseket is közzétettek, az állami tévé pedig mesterséges intelligenciával hamisított videókkal próbálja alátámasztani a vádat. Vlagyimir Putyin orosz elnök is megszólalt. Ő nem nevezte meg Ukrajnát, de könyörtelen bosszút ígért.

Az ukrán vezetés továbbra is tagadja, hogy bármi köze lenne a támadáshoz. Elemzők szerint Putyin arra használhatja a hamis vádat, hogy elfogadhatóbbá tegye a várható mozgósítást. Vagyis azt, hogy további százezreket fognak behívni a hadseregbe, és az ukrán frontra küldeni. (HVG)

Kiemelt kép: Putyin beszéde a terrortámadás másnapján. Fotó: Wikipedia

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."