Ne egyetek havat! Ez veszélyes!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ha akkora mázlitok van, hogy esik nálatok a hó, eszetekbe ne jusson megenni. És most nemcsak arról a hóról van szó, ami sárga. Azt se vegyétek a szátokba, ami éppen frissen esett.

Kutatók megvizsgálták, mi minden van egy-egy frissen hullott hópehelyben, az eredmény pedig kiábrándító. Apró kavicsok, szennyeződések, baktériumok, vírusok, sőt még az útszóró só részecskéi is megtalálhatók a hóban. Ezek olyan fertőzéseket és betegségeket okozhatnak, amik akár komoly betegségekhez is vezethetnek.

Persze ez nem jelenti azt, hogy meg fogtok halni, ha belekóstoltok a hóba, de jobb óvatosnak lenni. Bármennyire is tisztának tűnik ugyanis a hó, egyáltalán nem az. A kutatás kimutatta azt is, hogy a hóban lévő apró, szabad szemmel nem látható törmelékek fulladást és fogkárosodást is okozhatnak. És különösen nem ajánlatos ott kóstolgatni a havat, ahol a közelben ipari létesítmény, erőmű vagy forgalmas autóút van. (Daily Star)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."