Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Benedek napja van, ezzel végleg itt a tavasz, hiszen Sándor és József után már csak Benedekre vártunk, hogy zsákban hozza a meleget. Kellemes tavaszi nap lesz ma, a reggel még kicsit csípős ugyan, de délután akár 18 fok is lehet. A Benedek egyébként latin eredetű név, azt jelenti, hogy áldott. Felesleges tehát azt mondani Benedeknek, hogy isten áldjon, mert már túl van rajta. De ártani azért biztosan nem árt.

Az emberek a történelem során sokféle képességgel lettek megáldva, egyesek például azzal, hogy különös erővel tudtak hatni a többiekre. Olyan kisugárzásuk és olyan fellépésük volt, hogy a többi ember gondolkodás nélkül követte őket. Ebből aztán vallások születtek, forradalmak robbantak ki, de így jöttek létre a szekták és néha a diktatúrák is. Sokakban felmerült, hogy az ilyen képesség mögött nincs-e valami boszorkányság vagy bűbáj. Esetleg hipnózis. Nem delejezte meg vajon az ilyen vezető a népet? Vagy csak épp ráérzett arra, amit a nép hallani akart?

Mi azt szeretnénk, hogy titeket ne lehessen megdelejezni. Inkább olvassatok sokat, és tegyetek fel kérdéseket. Ma akár arról, amiről mi is írni fogunk nektek, hogy kicsoda ez a Magyar Péter, aki egy hónap alatt több tízezer embert állított maga mellé.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.