Miért nem akarja elereszteni a kutya a labdát?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Miért van az, hogy vannak olyan kutyák, akik ha visszahozzák a labdát, de nem akarják elereszteni? Vagy csak elkapják és vissza se jönnek vele.

Húzzuk, rángatjuk a szájából (már ha szelíd az állat, és ismerjük), de csak nem engedi.

Na ez az, amit nem kellene csinálni egy kutyatréner szerint, ugyanis oka van annak, hogy a jószág miért ragaszkodik annyira ahhoz a labdához.

Az egyik az lehet, hogy a kutya elfáradt. Nem annyira, hogy abbahagyja a játékot, de egy kis pihenő kell neki. Hagyjuk békén. A másik pedig állati természetéből fakad: elkapta a labdát, ragaszkodik a zsákmányához. Büszke rá.

A tréner azt javasolja, hogy ha ez a ragaszkodás már a játék menetét zavarja, akkor be lehet vezetni még egy labdát. De addig nem szabad eldobni a másodikat, amíg az elsőt el nem ereszti. Fel kel ismernie, hogy a gazdi az érték a játékban, nem a labda.

Érdemes arra is figyelni, hogy a fiatalabb kutyák nem feltétlenül érzik, mikor kellene abbahagyni a futkorászást. Túltolják, és fizikailag meg is sérülhetnek. Így nekünk kell ügyelnünk arra, hogy ne fárasszuk halálra az ebet. (Yahoo)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.