Kódolatlan hetek a Kispolgárnál

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kedves olvasók, gyerekek és felnőttek! Mától a Kispolgár nemcsak a mobilappban, hanem böngészőben is olvasható, letöltés nélkül. Így az is belenézhet az első szabad magyar gyerekújságba, akinek nincs kedve letölteni, vagy valamiért nem teheti.

Ez néhány hétig biztosan így marad, aztán majd meglátjuk. Hosszú távon továbbra is a mobilalkalmazás lesz a fő felületünk. Vannak vele távlati terveink, és végre megbízhatóan működik. A push üzenetek iOS rendszerben már működnek, Androidon pár nap kell még a beröffentéshez.

Az újság csaknem három hónapja üzemel, rengeteg tapasztalattal és cuki olvasói levéllel lettünk gazdagabbak. Az útnak persze még az elején vagyunk. Tudjuk, hogy amit csinálunk, az nem tökéletes. De minden nappal haladunk, és összességében elégedettek vagyunk a tartalommal, amit napról napra a gyerekek elé teszünk. Ilyet még más sem csinált, legfeljebb a külföldi példákból tanulhatunk.

A Kispolgár olvasói tudják, miért mondott le Novák Katalin. Tudják, ki a köztársasági elnök, és mire való. Tudják, mi az infláció és a forintárfolyam, és mitől van. Hallottak a korrupcióról, ismerik az ukrajnai háború állását. Olvastak a lefóliázott könyvekről. Viszont tőlünk nem láttak gyűlölködést, előítéletet, gonoszságot és hazugságot. Nem clickbaitelünk, nem fárasztjuk őket fontosnak álcázott celebhírekkel. De megszokták, hogy minden hétköznap jön a híradó, és nem maradnak le semmiről. Polgárnak tanulnak.

Köszönjük a folyamatos támogatásokat, az észrevételeket és minden segítséget. Elindítjuk a hirdetéseket, hogy a próbaüzem után még több gyerek, fiatal és érdeklődő felnőtt tudjon róla, hogy mi újság. De minél kevesebbet kell erre költenünk, annál több marad tartalomra és fejlesztésre. Ezért hálásak vagyunk a megosztásokért, online és szóban is. Köszönjük, hogy csinálhatjuk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."