Nemzeti jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Esőmentes, kellemes napra számítunk. Kristóf napja van, és nyilván tudod, hogy nemzeti ünnep is.

Az 1848-as forradalom évfordulója persze a legtöbb embernek annyit jelent, hogy ma tovább lehet aludni. Még a szabadságharc előtt a nyelvújítók előálltak azzal a szóval, hogy szunnyadalom. Alvást jelentett volna, ha bárki is komolyan veszi. De most pont jól jön, hiszen látjuk ma reggel is, hogy 176 év alatt a forradalomból sokaknak szunnyadalom lett. Hiába, nem gondolhatjuk mindenről pont ugyanazt. Van olyan, amiről mind ugyanazt gondoljuk? Mi egyáltalán a nemzet, amiről annyit szájalnak a politikusok? Erről írunk ma, és ígérjük, izgalmasabb lesz, mint egy iskolai ünnepély.

Ilyenkor egyébként mindig vannak beszédek, a miniszterelnök és az ellenzéki politikusok is elmondják majd a magukét. Általában azt, hogy a forradalom örökösei történetesen ők maguk, és nem azok a másikak a másik téren. Ha mégis történik valami ennél érdekesebb, az esti híradóból megtudod. Ha pedig kimozdulnál, a tegnapi útmutatónkban találsz programokat egész hétvégére.

És ha ezt véletlenül reggel hétkor olvasnád, akkor újra szólunk: szünnap van! Aludj tovább! Éljen a szunnyadalom!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.