Rókának öltözött állatvédők gondozzák az árva rókákat

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egy amerikai vadvédelmi központ kifejlesztett egy módszert, amellyel megakadályozható, hogy egy árva újszülött róka túlságosan hozzászokjon az emberekhez.

A módszer az, hogy rókának öltöznek.

Ez nem vicc. A központ nemrég közzétett egy videót, amelyen az egyik munkatársuk egy óriási rókamaszkban etet egy apró nőstényrókát. Amellett, hogy a maszk nagyon cuki, a szakemberek ezzel próbálják megelőzni a „bevésődést”. A bevésődés az folyamat, amikor az állatok röviddel a születésük után kötődést alakítanak ki az első másik élőlénnyel, aki gondozza őket.

Hogy ezt megakadályozzák, az állatvédők a fajnak megfelelő maszkot viselnek és minimalizálják az emberi hangokat.

Az apró, mindössze 80 gramm súlyú rókát február 29-én adták át a központnak. Az állatmentők először azt hitték, hogy egy macskáról van szó, de hamarosan rájöttek, hogy egy újszülött rókakölyök az, akinek a szemei még csukva vannak, és még fogai sincsenek. A maszk egyfajta vizuális akadályt képez, hogy az állatok ne tudjanak „lenyomatot” venni az emberről.

Hasonló jelmezbál előfordult már egy kínai vadállatmenhelyen is. Ott pandaruhába öltöztek a dolgozók és medveürülékkel, valamint vizelettel kenték be magukat, hogy megpróbálják kitörölni a fogságban tartott pandákból az emberi érintkezés emlékét. A központ közölte, hogy a dolgozók megpróbálják újraegyesíteni a kölyköt az anyjával.

(NBC News)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.