Bajban a kétfarkú, Oscar-gálán az egyfarkú kutya – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Úgy tűnik, még nincs vége a kegyelmi botránynak. Az RTL Házon kívül című műsora rejtett kamerával felvette, ahogy K. Endre, a botrány érintettje néhány hete hamis vallomást akart kicsikarni az egyik áldozatból. A felvételt azóta a Budapesti Rendőr-Főkapitányság is elkezdte vizsgálni. Közben az egyik közvéleménykutató cég, a Publicus felméréséből az derül ki, hogy még a kormánypárti szavazók kétharmadát is nagyon felháborította a kegyelmi botrány, és a megkérdezettek hatvan százaléka szerint a lemondott Novák Katalin és Varga Judit mellett további felelősöket is kellene keresni. Egy másik közvéleménykutató, a Republikon Intézet azt vizsgálta, hogy mennyire hatott a szavazókra ez az egész ügy. Azt mérték, hogy a botrány után 325 ezer szavazó hagyta ott a Fideszt, ami több éves mélypontot jelent. De még így is toronymagasan vezetnek népszerűségben az ellenzéki pártok előtt. (rtl.hu, nepszava.hu, telex.hu)

Történetének legmélyebb válságát éli a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP), miután tegnap lemondott a párt éléről a két társelnök, Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna Suzi. A lemondás azután történt, hogy Kovács Gergely bejelentette, nem indul polgármester-jelöltként a 12. kerületben, ahol eddig önkormányzati képviselő volt. A döntését azzal magyarázta, hogy a párt nem támogatta az indulását az előválasztáson, amit szerinte simán nyerni tudott volna. A két társelnök lemondása egyesek szerint a párt végét is jelentheti, mivel azt eredetileg Kovács Gergely alapította, eleinte egyesületként működött, afféle paródiaként, párttá is csak 2014-ben alakult. Az MKKP pártigazgatója szerint viszont hétfő estére visszatérhetnek a társelnökök a Kutyapárt élére, ugyanis rendkívüli ülést hívtak össze a párt passzivistái. (hvg.hu)

Kormányzati plakát MKKP-kiegészítéssel. Facebook/MKKP-Heves megye

264 millió forintba került Szijjártó Péter külügyminiszter három tavalyi útja, amit bérelt luxusmagángéppel tett meg. A gép, amit bérelt, egy korábbi Ajax-drukker focirajongóé volt. Ezzel utazott Szijjártó egy New York-i ENSZ-konferenciára, majd Brüsszelbe, és később megint New Yorkba. A külügyminiszter utazásának költségeit egyébként az adófizetők, azaz a szüleid és a többi felnőtt állja. Csak összehasonlításul, egy repülőjegy menetrendszerinti járattal New Yorkba oda-vissza, még a legdrágább, első osztályú jeggyel is 2-3 millió forint közt mozog. Szijjártó Péter ennek a sokszorosát költötte el a bérelt luxusgéppel. (atlatszo.hu)

Hosszú hetek után friss fotóval jelentkezett Katalin hercegné. A brit trónörökös feleségén januárban hasi műtétet hajtottak végre, az alattvalók viszont azóta is találgatják, hogy mi történhetett, mi volt a műtét oka. A tegnap közzétett fotón Katalin három gyermekével látható. Több fotóügynökség azonban visszavonta a fotót, mert szerintük a kép manipulált lehetett. Az egyik gyermek csuklója és azon a pulóver is meglehetősen furcsán áll, ami szerintük egyértelműen valamilyen képszerkesztési hiba. Az aggályokra ma maga Katalin hercegnő reagált, aki elmondta, hogy ő „kísérletezett a fotó szerkesztésével” és elnézést kért az ebből adódó „zűrzavarért”. (bbc.com)

Elkészült a párizsi Notre-Dame új födémszerkezete, ezzel fontos állomása zárult le a székesegyház újjáépítésének. A Párizs egyik jelképének tartott Notre-Dame teteje és az egyik tornya tűzvész martaléka lett 2019 áprilisában. A tervek szerint a teljes felújítással idén decemberre végeznek a szakemberek. (24.hu)

Facebook/David Bordes © Rebâtir Notre-Dame de Paris

Saját széket kapott az Oscar gálán Messi, a border collie kutyus, aki az Egy zuhanás anatómiája című film egyik fontos szereplője volt. Korábban nem akarták beengedni a kutyát a gálára, mert többen arra panaszkodtak az amerikai filmakadémiánál, hogy a jelenléte tisztességtelen előnyhöz juttathatja a filmet. Végül mégis beengedték, a gálát fegyelmezetten végigülte, és „tapsolt” is, amikor a filmje kategóriáját bejelentették. (Entertainment Weekly)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.