Egy szemceruza segítségével jutott ki a középkori vécébe ragadt történész

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A Cambridge-i Egyetem magyar történésze, Ilkó Krisztina csavaros észjárásával került be nemrég a hírekbe. Az akadémikus a Queens’ College középkori épületében lakik, ahol nagyon nehéz faajtók vannak, a fürdőszobában pedig nincs ablak. A szoba egyébként a 16. századi filozófus, Erasmus egykori lakhelye volt.

Ilkó Krisztina az ablaktalan fürdőszobába szorult be, és azt hitte, hosszú napokra csapdába esett. A vastag fürdőszobaajtó egy retesz segítségével nyílt, de azt letörhette egy vízvezeték-szerelő, aki a kutató zuhanyzóját szerelte.

Dr. Ilkó Krisztina / Twitter

Ilkó csütörtökön ragadt be a fürdőszobába, és tudta, hogy csak hétfőn jönnek hozzá takarítani. Próbálta felidézni, mennyi ideig maradhat életben az ember, ha csak vizet iszik. Miután hiába kiabált segítségért, a zuhanyrózsával igyekezett betörni a nehéz ajtót.

Mivel az akció nem volt sikeres, a nyers erőt hívta segítségül és a vállával rohant neki az ajtónak. Bár szerzett néhány zúzódást, az ajtó meg sem mozdult.

Ekkor az akadémikusnak eszébe jutott, hogy a MacGyver című titkosügynökös sorozatban is volt egy hasonló eset. Ilkó ekkor egy szemceruzával lenyomta a reteszt, és egy kampóként használt fültisztító pálcikával kinyitotta az ajtót.

Dr. Ilkó Krisztina / Twitter

A kutató hét órát töltött a fürdőszobában, és amikor kijutott, nagyon boldog volt, mert nem gondolta, hogy sikerülni fog a szemceruzás szökés. A zárat azóta levették a fürdőszoba ajtajáról. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."