Jó reggelt! Helyreigazítunk!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egész kellemes időnk lesz délutánig, amikor aztán eleredhet az eső. Addig viszont nem kell a szobában ücsörögni!

Ami a névnapokat illeti… nos, sort kell kerítenünk a Kispolgár első helyreigazítására. Amikor egy újság olyat ír, ami nem igaz, akkor utána ezt helyre kell tennie. Ha valaki másról írt le téves információt, a sértett akár bíróságon is kikényszerítheti a helyreigazítást. Sőt pénzt is kérhet, ha súlyosan megrágalmazták. Szerencsére most erről nincs szó.

Valótlanul állítottuk tegnap, hogy Mátyás és Jázmin napja van. A valóság ezzel szemben az, hogy tegnap senkinek sem volt névnapja, Mátyás és Jázmin nap viszont ma lesz. Ugyanis 2024 szökőév, és ilyenkor a február 24-i névnapok a következő napra kerülnek át. És ez így folytatódik egészen a hónap végéig, 29-ig. Ugyanis a normál években február csak 28 napos.

A bötönetért elnézést kérünk. Szóval a hibáért, na. Legközelebb odafigyelünk.

Ma rendezünk egy kis repülőnapot itt: írunk a magyar Gripen vadászgépekről és a makettépítés szép hobbijáról is. De ajánlunk egy menzakiállítást és egy különös véletlenről is hírt adunk. Ne feledd: bármikor visszalapozhatsz az újságban, ha épp nem érdekel a legutóbbi cikk. Ez nem kötelező tananyag. Sőt, fontos lenne megszokni, hogy válogass abból, ami eléd kerül. Ez a menzán még várat magára, de az újságban te vagy az úr. A Tisztelt Olvasó!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.