A Barbie kapta a legtöbb jelölést a 2024-es Golden Globe-ra

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nemcsak a jövő évben kiemelkedő, de a Golden Globe 81 éves történetének második legtöbb jelölést kapó filmje lett Greta Gerwig feminista szuperprodukciója, a Barbie. 

2024-ben összesen 10 kategóriában fog versenyezni, többek között a legjobb filmmusicalnek vagy vígjátéknak, a legjobb rendezőnek (Gerwig), a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb női főszereplőnek filmmusical vagy vígjáték kategóriában (Margot Robbie) járó szobrocskára is esélyes. 

A Barbie-t követi, és csak eggyel maradt le, az Oppenheimer, Christopher Nolan filmes portréja az atombomba feltalálójáról. Vicces, hogy a két film premierje egy hétvégére esett, ezért a Barbenheimer szóvicc elég népszerű volt idén. A Oppenheimer 8 jelöléssel indul.

Fotó: IMDB

Az Oscarral ellentétben a Golden Globe-on nemcsak mozifilmeket, hanem televíziós (vagyis lassan főleg streaming-szolgáltatós) produkciókat is díjaznak. Az is más, hogy itt műfajok között is különbséget tesznek, van külön drámai és vígjáték főszereplőnek és mellékszereplőnek kategória. 

Az Oppenheimer dráma kategóriában többek között a Bradley Cooper főszereplésével és rendezésével készült Maestroval, Martin Scorsese filmjével, a Megfojtott virágokkal (amiben Leonardo DiCaprio játssza a főszerepet) fog versenyezni. A Barbie a hatalmas kritikai elismerést szerző Szegény párák (Emma Stone-nal a főszerepben) és a Natalie Portman és Julianne Moore alakításával készült May December ellen száll ringbe a legjobb musical vagy vígjáték kategóriában. 

Az Utódlás és A mackó az élen a tévések között

Ami a tévés/streaming szcénát illeti a legtöbb jelölést (9-et) a nálunk az HBO Max-on elérhető Utódlás kapta, őt követi szorosan A mackó (Disney+ on érhető el nálunk).

Fotó: IMDB

Ami a legjobb tévés drámákat illeti ott A korona (Netflix), Az 1923 című western-sorozat, A diplomata (Netflix), A mackó, Az Apple tv-n futó The Morning Show és a Disney+-on elérhető Gyilkos a házban mellett a videojáték alapján készült zombis The Last Of Us versenyez majd.

Kíváncsian várjuk a jövő évi, január 7-én megrendezett átadót, miután az Oscar mellett a Golden Globe sem úszta meg 2022-ben, hogy komoly kritikákat kapjon a jelöltek és a felállított show túlzott „fehérsége” miatt, vagyis a sokszínűség hiányát kifogásolták.  

(via Variety)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."