Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Meleg nem lesz, de végül is tél van. Ónos eső itt-ott előfordulhat, vigyázz az autókkal, mert nem tudnak megállni időben. Árpád napja van, és ma ünneplik névnapjukat az Árpádinák is, ha ugyan léteznek.

Ma folytatódik a Volánbusz sztrájkja, és ez komoly felfordulással járhat. A tervek szerint a távolsági buszok fele nem indul el, tehát a maradék úgy tele lesz, mint a szardíniás doboz. A buszvezetők, szerelők és más dolgozók jelentős fizetésemelést követelnek, 25 százalékot. A miniszter azt mondja, hogy ez képtelenség, mire ők meg azt, hogy a kenyér ára is felment legalább ennyivel. Az talán nem képtelenség? Nem beszélve a vajról és a felvágottról, márpedig a buszvezetőnek is kell ennie, és a családjának is. Ezért van a munkabeszüntetés. Nem biztos, hogy a buszosokra kell haragudnod, ha nem jutsz el a suliba.

Eközben egyesek vagyonokat keresnek azzal, hogy kitalálják, mi legyen az év színe. Hát az év színe a barackboholy, ahogy ezt majd ma részletesen elmeséljük. Ebből elvileg az következik, hogy aki barackszínű kabátban jár, az valahogy menőbb a többinél. De ez nyilván hülyeség, mert amit pénzért veszel, attól nem leszel több. Aki például tud hegedülni vagy karatézni, ismeri a mikroszkópot, segít otthon a kertben vagy tud varrni, az sokkal menőbb sárgásbarna melegítőben is, mint a divatszínekben feszítő gyerek, aki csak páválkodni képes. Jobb helyeken nem tartják sokra az ilyen hánytori, magavető embert. Ami annyit tesz: kérkedő, dicsekvő, flexelő.

A tudás és a tájékozottság viszont mindig menő lesz. Ma is azért dolgozunk, hogy képben legyetek!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.