Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szeles, felhős nap lesz ma, amolyan igazi fejfájós idő. Se nem tél, se nem tavasz, ernyőre is szükség lehet. Éljenek a Lídiák és a Líviák. A két név nagyon hasonló, de a jelentésük teljesen eltérő. A Lídia görög eredetű, azt jelenti, hogy Lüdiából származó nő. A Lívia jelentése bizonytalan. Jelentheti azt, hogy kékes és ólomszürke, de azt is, hogy irigy, rosszakaratú. Hát, a Líviák helyében biztosan nem szeretnénk irigyek és rosszakaratúak lenni. Mert a rossz gyerekeket bármikor elviheti a bakurász. Legalábbis sokáig ezzel ijesztgették őket.

A bakurász, amit hívnak bákásznak és böbösnek is, olyasmi, mint a mumus. Az ugyan nem derül ki sose, hogy mi lesz azokkal a gyerekekkel, akiket elvisz, de a többséget sokáig sakkban lehetett ezzel tartani. Aztán Lázár Ervin megírta a Zöld lific című mesében, hogy a bakurász voltaképp egy háromlábú, pulikölyökre hasonlító lény, aki sosem ártana a gyerekeknek, sőt! A mesében a bakurász igazi terápiás állat volt. Segített felvidítani egy magányos kislányt. Arról pedig, hogy valójában mik is a terápiás állatok, ma olvashattok.

A felnőttek is sokszor látnak rémeket, sőt, sokan sportot űznek abból, hogy kitalált lényeket próbálnak lefotózni. Sokan keresik a jetit, a Loch Ness-i szörnyet, sőt a chupacabrát is. Ez utóbbiról is írunk nektek hamarosan. Pedig ezek a szörnyek eleve nem létezhetnek, hiszen az evolúció, azaz a fajok fejlődése kizárja a létezésüket. Az evolúcióval pedig nehéz vitatkozni. Persze vannak, akik azért megpróbálják. Az elmélet kidolgozója, Charles Darwin éppen 215 éve született. Ezért van ma Darwin-nap is.

Evolúció. Forrás: pixabay

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!