Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Lényegében tavasz van, ha kicsit szeles is. A Tódorok ünneplik a névnapjukat, ez a görög Theodor magyarítása, és pontosan ugyanazt jelenti, mint a tegnapi Dorottya: Isten ajándéka. Rómeó napja is ma van, ami annyit tesz, római. Mármint nem olasz, hanem rendes, lepedőben járó ókori birodalmi polgár.

Szinte minden gyerek megkapja valamikor az életben, hogy egy bufli golyhó. Na jó, nem pont így, mert ehhez korábban kellett volna születni. De hogy buta, ostoba, agyatlan – az már ismerős. Pedig nem olyan egyszerű ám eldönteni egy emberről, hogy mennyire okos. IQ-tesztről már mindenki hallott, talán csináltál is. Ma megírjuk, mennyire durva és megbízhatatlan eszköze a teszt az emberi értelem mérésének. Arról nem is beszélve, hogy lehet valaki rém gyenge logikában vagy matekban, és közben a tilinkó zseniális művésze. Szóval óvatosan az ítélkezéssel. Még arra a kígyóra se mondhatjuk, hogy hülye, amelyikről ma elolvashatjátok, hogy lenyelt egy golflabdát, a társa meg egy sebességváltó gombját. Évmilliókig úgy tudták, hogy a kerek fehér tárgyak tojások. Erre jövünk mi a rengeteg eszünkkel, és elrontunk mindent.

Hogy még mit művelnek a felnőttek, az pedig benne lesz az esti híradóban, mint minden nap. Maradjatok velünk!

(Ide bökve tudtok írni nekünk, ha véleményetek vagy javaslatotok van. Minden levélnek örülünk!)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."