Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tavaszias, jó idő lesz, és még a szél is elfáradt mára kicsit. Dorottya napja van, ez a görög Dorotheából ered, és azt jelenti, Isten ajándéka. Eszerint magyarul az Isten neve Ttya. Dorottya a címe egy híres verses regénynek is, amit Csokonai Vitéz Mihály írt. Ma már alapvetően olvashatatlan. A lényege az, hogy a költő száz oldalon át gúnyolódik a kötyörödött vatrantyúkon. Vagyis rozzant öregasszonyokon. A farsangi mulatságban pedig a nők jól elverik a férfiakat.

Az idei Grammy-gálán nem öregasszonyok, hanem fiatal nők vitték el az összes fődíjat a férfiak elől. Ahogy egyre több Nobel-díjat és vezető tisztséget is elnyernek. Ma részletesen megírjuk, merre tart és hogy áll a nők diadalmenete a popszakmában. Sok munka, tehetség, és évszázados küzdelem eredménye ez. A világban sok az aggasztó folyamat, de történnek jó és igazságos fordulatok is. Ilyen a nők és a melegek elnyomásának enyhülése is. Ami persze nem ment bátorság és harc nélkül.

Van, akinek nem kell ennyit várnia. A pöfögő futrinkának például van a farában egy gépfegyver, és aki a jogait kétségbe vonja, azt pofán durrantja forró méreggel. Az emberek világában ennél bonyolultabb a helytállás. De az biztos, hogy tudás nélkül nem sikerülhet semmi. Ezért is olvasunk újságot!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.