Nutria bűnözött a szomszéd országban, ingyenes lett egy csomó film – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Magyarország továbbra sem hajlandó megszavazni a svédek NATO-csatlakozását. Az ellenzék rendkívüli parlamenti ülést hívott össze hétfőre, de a kormányzó Fidesz közölte, hogy nem megy el. A magyar és a svéd miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben találkozott. Utóbbi, Ulf Kristersson azt mondta: szívesen reagál Orbán Viktor miniszterelnök korábbi meghívására, és jön el Budapestre, de csak miután a magyar országgyűlés szavazott a csatlakozásról. A kormány azonban ragaszkodik a svéd miniszterelnök látogatásához. (hvg.hu)

Egész évben ingyen lehet megnézni közel 100 klasszikus animációs filmet a Filmión. A Nemzeti Filmintézet streamingplatformja azért tárja szélesre a kapuit, mert épp 110 éve kezdődött a magyar animáció története. 1914-ben egy 19 éves grafikus, Kató-Kiszly István elkészítette a Zsirb Ödön című filmet, amelynek a főszereplője nem meglepő módon egy zsíros bödön volt. Az első animációs filmként számon tartott anyag azóta sajnos elveszett. Az ünnep alkalmából megnézheted többek között a János vitézt és a Fehérlófiát, de még az örökzöld Macskafogót is. (Filmio.hu)

IMDb

Egy spanyol hírműsor elterjesztette, hogy Katalin hercegné kómába került. A brit trónörökös, Vilmos herceg felesége nemrég egy komolyabb hasi műtéten esett át. A palota néhány nappal ezelőtt közölte, hogy a hercegné hazatérhetett az otthonába és szépen gyógyul. A spanyol újságíró, aki beszélt róla, azonban másképp tudta: szerinte Katalin óriási veszélyben volt és mesterséges kómába helyezték a műtét alatt. A palota egyik forrása a híreket teljes képtelenségnek és kitalációnak nevezte. Hivatalos közleményben azonban még nem cáfolták a hírt. (People)

Rendőrt hívtak egy nutriára Szlovákiában, mert berohant egy kisboltba és ellopott egy zsemlét. Az esetről a pozsonyi rendőrök számoltak be. A bolt eladója értesítette őket, mondván, egy hód lopkod épp nála. A rendőrök megállapították, hogy valójában egy nutria az elkövető, akit egyébként tetten is értek a bolt kamrájában. Épp a lopott csemegét falatozta. A rágcsálót elfogták és visszavitték a természetbe. A rendőrség közölte: mivel minimális kár keletkezett, a nutriát csak figyelmeztetésben részesítették. (Parameter)

Facebook

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.