Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

És isten éltesse a névnapjukon a Gerdákat (jelentése: ág, vessző) és a Martinákat (Mars istenhez hasonló, merész, bátor).

Párásan, ködösen indul a reggel, de később feltámad a nap és esernyőkre sem lesz szükség. Néhol még marad a szél, úgyhogy a kézkrémeket és az ajakbalzsamokat se tegyük még el.

A krémleveseket azonban igen.

Vagy legalábbis ne hajigáljuk azokat világhírű festményekre, ahogy tette ezt nemrég két aktivista a párizsi Louvre-ban. Ma írunk arról, hogy az elmúlt másfél évben miért öntöttek le levessel, borsófőzelékkel meg egy sor menzakajával egy csomó híres festményt, és mi köze ennek a klímavédelemhez.

Addig is bátran lehet kajdácsolni, vagyis kiabálni, éktelenül énekelni, ugyanis 55 éve ezen a napon lépett fel utoljára a Beatles, mi pedig megemlékezünk róla. Az utolsó „rendes koncertjük” 1966-ban volt, de 1969 januárjának végén váratlanul felléptek egy irodaház tetején is, ebédidőben.

A zenekar 42 percet játszott, mielőtt a brit rendőrség megérkezett, hogy leállítsa a show-t. A jeles nap alkalmából álljon is itt egy Beatles-dal, aminek a végén hangosan lehet kajdácsolni, hogy

ná, náná nánánáná!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."