Mégis jöhet a hetes cikkely, pingvin állított meg egy repülőt – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nem bíznak Orbán Viktorban az uniós vezetők. Ezt a Politico brüsszeli lap írta meg egy névtelenséget kérő tisztviselőre hivatkozva. A cikk azt is írja, hogy ha a magyar miniszterelnök a legközelebbi brüsszeli csúcstalálkozón nem szavazza meg az Ukrajnának szánt segélycsomagot, akkor nagy valószínűséggel életbe lép majd a hetes cikkely, és megvonhatják a magyar kormány szavazati jogát. (Politico)

Karácsony Gergely főpolgármester nem fogadta el a BKK-vezér lemondását. Walter Katalin elnézést kért a pulykás hasonlata miatt, és végül a korábban ritkított 53 járat menetrendjét hétfőtől visszaállítják. Aki lemaradt volna: Walter egy sajtóeseményen azt mondta, a járatritkításról azért nem kérdezték meg az embereket (utasokat), mert az olyan lett volna, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele.”  (Telex)

Február 15-ig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra. 2024-ben a tavaszi érettségi vizsgaidőszak május 3-tól július 3-ig tart. Az írásbeli vizsgákat május 3. és 27. között rendezik meg. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 5. és 12., a középszintű szóbelik június 17. és július 3. között lesznek. A felsőoktatási intézményekbe szintén február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételiben. (MTI)

Pingvin a kifutópályán. Nem szállt fel az egyik gép Új-Zélandon, a Wellington repülőtéren egy pingvin miatt. Az utasoknak meg kellett várniuk, amíg a földi személyzet begyűjti az eltévedt madarat, és biztonságos helyre szállítja. A Wellington Állatkert szakemberei azt mondták, a fióka feltehetően eltévedt hazafelé, mivel a kék pingvin költőhelye igen közel van a reptérhez. A korora őshonos faj Új-Zélandon, a súlya legfeljebb 1 kg, és kb. 25 cm nagyra nő meg. (Yahoo)

Forrás: Wikipédia

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.