Nem lesz szkíta Magyarország. Híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A Barbie film Ken babája kiakadt az Oscar-jelöléseken. „Nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül”. Ezt mondta Ryan Gosling, miután a Barbie-t alakító Margot Robbie-t nem jelölték legjobb főszereplőnek, és Greta Gerwiget sem legjobb rendezőnek. Azért a két sztár nem maradt jelölések nélkül, Margot Robbie producerként került a jelöltek közé a legjobb film kategóriában, Greta Gerwiget pedig a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában jelölték. (hvg.hu)

A vadmacska lett 2024-ben az év emlőse.  Az európai vadmacska ránézésre nagyon hasonlít a házimacskához, de életmódjában, viselkedésében vérbeli vadállat. A ragadozó macsek a nappalokat sűrű erdők, bozótosok mélyén, sziklaüregekben, fák odvában meghúzódva tölti. Az éjszaka leple alatt a nyíltabb terepen, erdei tisztásokon vadászik. Tápláléka csaknem kizárólag frissen elejtett állatokból áll: rágcsálókat, madarakat, de akár üregi nyúl méretű zsákmányt is ejthet. A vadmacska Magyarországon fokozottan védett állat. (nepszava.hu)

Ez itt Cirmike vadon élő rokona. Forrás: agroinform.hu

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.