A filmekről szólt a nap, de jön egy újabb sztrájk is – hírek kedden

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hétvégén jöhet az újabb Volán-sztrájk, mivel még mindig nincs megállapodás a dolgozók és a MÁV között a fizetésekről. Az egyik legnagyobb buszos szakszervezet vezetője szerint indokolt az újabb megmozdulás. Ez azt jelenti, hogy a decemberi akcióhoz hasonlóan most vasárnap 2600, hétfőn 19 180 járat maradhat ki (ha a sztrájkot támogató közel hatezer sofőr valóban nem veszi fel a munkát). A szakszervezeti vezető hozzátette, hogy ha Lázár János építési és közlekedési miniszter megint megfenyegeti őket a sztrájk miatt, akkor februárban is leállítják a közlekedést. Decemberben már volt egy országos sztrájk. (Népszava)

Szokatlan betörés történt Connecticutban: egy bagoly berontott egy családi házba, majd elrejtőzött a társasjátékok között. A West Hartford-i rendőrség közölte, hogy az állatvédőkkel együtt szálltak ki a házhoz, hogy kézre kerítsék a szárnyas bűnözőt. A baglyot biztonságosan befogták, az állatvédők pedig megvizsgálták őt. A madár remekül van, és állítólag hamarosan szabadon engedik. Hogy vihetett-e magával valamilyen társasjátékot ajándékba, az nem derült ki. (UPI)

Town of West Hartford Police Department

Orbán Viktor meghívta Magyarországra a svéd miniszterelnököt, hogy a NATO-csatlakozásról tárgyaljanak. A svéd miniszterelnök még nem döntötte el, hogy mit válaszol a meghívásra. Az üzenet már csak azért is tűnhet ridegnek, mert a magyar kormány lassan másfél éve halogatja annak a dokumentumnak az aláírását, amellyel a svédek végre beléphetnének a katonai szövetségbe. Bár Magyarország korábban megígérte, hogy nem ő lesz az utolsó, aki jóváhagyja a csatlakozást, azzal, hogy a török parlament már kedden aláírhatja a dokumentumot, mégiscsak úgy tűnik, hogy megszegtük az ígéretünket. (hvg.hu)

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Szegény párák című film révén magyar esélyes is van az Oscar-jelöltek között. Mihalek Zsuzsa berendezőként dolgozott a produkcióban. Az Oscarral egy időben – ahogy szokták – kihirdették az Arany Málna-díj jelölteket is, ahol az éves filmtermés legrosszabbjait díjazzák. Idén a legtöbb, hét jelölést Sylvester Stallone filmje, a Feláldozh4tók kapta. Öt jelölést kapott Az ördögűző: A hívő, valamint a Micimackó: Vér és Méz. Négy-négy jelölést kapott az év két talán legkevésbé sikerült szuperhősfilmje, a Shazam! Az istenek haragja és A Hangya és a Darázs: Kvantumánia. (rtl.hu)

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."