Nyilvánosak a felvételi kérdések és a megoldások is

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Már meg lehet nézni a szombati felvételi vizsgák kérdéseit és megoldásait is. Az Oktatási Hivatal ugyanis közzétette a feladatsorokat magyarból és matekból is. Vannak iskolák, ahol már kijavították a náluk felvételizett gyerekek tesztjeit. Ezek alapján az látszik, hogy magyarból jóval nehezebb volt az idei felvételi, mint tavaly, a matek pedig a tavalyihoz hasonló pontokat hozott.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban a nyolcadikos magyar felvételik átlaga közel öt ponttal maradt el a tavalyitól. A matek átlagos eredménye viszont majdnem az, mint tavaly. A hatodikosok magyarból hat ponttal maradtak el a tavalyi átlagtól, de nekik a matek is gyengébben ment.

A Kőrösiben egészen hasonló eredmények születtek. Az is látszik, hogy mindkét gimnáziumban 4-5 ponttal magasabb volt az ott felvételizők átlaga tavaly, mint az országos átlag.

A fenti táblázatokból úgy tűnik, hogy idén a pontszámok átlagosan jóval alacsonyabbak lesznek, mint tavaly. Ez azt is jelenti, hogy nagy valószínűséggel lejjebb viszik majd a felvételi ponthatárokat a tavalyihoz képest. Az írásbeli pontok határozzák meg azt is, hogy mi lesz majd a szóbelikre a bejutási küszöb. Tehát ha az írásbeli átlagok alacsonyabbak, mint tavaly, akkor nagy valószínűséggel idén kevesebb pont kell ahhoz, hogy valakit behívjanak szóbelizni. Azt az iskolák döntik el, hogy rendeznek-e szóbeli vizsgát, vagy pedig csak az írásbeli és a hozott pontok alapján vesznek fel. Az írásbeli vizsgákat legkésőbb a hét végéig kijavítják az iskolák, akkor lehet bemenni és megnézni ezeket, és van lehetőség felülvizsgálni a javítást is.  (telex.hu, oktatas.hu, korosi.hu )

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.