Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kemény, fagyos reggel után délutánra lesz tűrhetőbb a hideg. Boldog névnapot az Ágneseknek!

Hacsak nem valami különleges suliba jársz, neked már nincs iskolaköpenyed, sem más egyenruhád. A szüleid még emlékeznek a rettenetes zacskóműanyagból készült, kék ruhadarabra, amit minden iskolában hordani kellett, melegben is, és mindenki utálta. A létezésének egyik oka az volt, hogy megvédi a rendes ruhát a kosztól és a kopástól.

A másik pedig a szocializmus. A rendszer, amely azt ígérte, hogy mindenki egyenlő lesz. De akkor is voltak gazdagabb és szegény családok – bár a távolság jóval kisebb volt, mint ma. És ez persze látszott a ruhájukon. A köpeny ezt próbálta elfedni. Sikertelenül, hiszen a gyerekek úgyis tudták, kinél mi a helyzet. A problémákat mindig nehezebb megoldani, mint hozni egy intézkedést, aztán úgy tenni, mintha azzal kész is lennénk.

Ma Leninről írunk, aki megalapította a Szovjetuniót, megváltoztatta a huszadik század történelmét, és elhozta az iskolaköpeny évtizedeit. Meg kutyákról is. De ha ehhez sincs kedved, sőt semmihez se, akkor adunk néhány ötletet, hogyan mássz ki a depis semmittevésből. Hiszen a huszonegyedik századot is meg kell változtatni valakinek, lehetőleg ügyesebben, mint Leninnek sikerült. És mi lesz velünk, ha te csak heverészel?

(Kiemelt kép: Fortepan / Szabó Farkas Edit)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."