Itt járt Robert Fico, metáltól zengett egy szálloda – hírek kedden

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Robert Fico szlovák kormányfőt fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban kedden. Találkozójukat követően sajtótájékoztatót tartottak, ahol elmondták, a két ország kormányának politikája 99 százalékban egy irányba mutat. Például mindkét országnak fontos a szuverenitás (a nemzeti önállóság), nem örülnek a „brüsszeli szuperállami kezdeményezéseknek”, és az illegális migrációról is hasonló a véleményük. Fico olyannyira egyetért Orbán törekvéseivel, hogy megígérte: soha nem fogja engedni, hogy Magyarországot megbüntessék Brüsszelben. (MTI)

Este nyolc után csak az első ajtón lehet majd felszállni a budapesti buszokra és trolikra. Az új rendszert január 19-től, fokozatosan vezeti be a BKK, teljes körűen csak március közepétől működne. A bevezetési időszakban január 19-e estétől a 11-es, a 182-es és a 184-es buszra, valamint a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibuszra lesz érvényes az új felszállási rend, illetve a 110-es és a 112-es buszra csak hétköznaponként 20 óra után, illetve hétvégén és ünnepnapokon egész nap a budai, Döbrentei tér és a Thomán István utca közötti szakaszon. (Telex)

BKK / Facebook

Metálra tomboló amerikai nagyapához hívták ki a mentőket az egyik budapesti hotelben. A luxuslakosztály 70 év körüli vendége meztelenül sétálgatott egy üveg itallal a hotel folyosóin, és hangosan énekelt. Míg a mentők kiértek, az amerikai férfi megmutatta magát szinte az egész szállodában. Bejárta az éttermet és a bárt is, ahol Ozzy Osbourne egyik ismert dalát adta elő teljes átéléssel. A mentőket ezután egy fotelban ülve fogadta a szálloda előterében. Ott a biztonsági őrök már lepedővel takarták el. A férfit végül egy mentős győzte meg arról, hogy hagyja abba az éneklést, és vegyen fel egy köntöst. (OMSZ)

Az Utódlás, A mackó és a Balhé volt a nagy nyertese a hétfő esti Los Angeles-i Emmy-díjátadónak. Emmy-díjjal távozhatott A Fehér Lótusz és az Abbott Elementary stábja is, előbbi a legjobb női mellékszereplő  (Jennifer Coolidge), utóbbi a legjobb női főszereplő kategóriát nyerte meg (komédia, Quinta Brunson). Elton John megkapta az első Emmy-díját a búcsúkoncertjéért, ezzel csatlakozott azoknak az előadóknak az exkluzív klubjához, akik Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjat is nyertek. A művész a térdműtéte miatt azonban nem tudta személyesen átvenni a díjat. (hvg.hu)

 

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.