Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ágota napja van, de vigyázz, az Ágneseket nem most kell köszönteni, hanem majd 21-én. Még a végén megsértődnek! Kemény reggeli fagyok várhatók, és utána se lesz sokkal melegebb.

Hány szót tudsz a pénzre? Nem is soroljuk itt fel suskától a gempáig, ez jó társasjáték lesz egy hosszú utazásra. Érdekes viszont, hogy vannak rá olyan szavak, amelyeket csak akkor használunk, amikor a pénz hiányáról beszélünk. Például: nincs egy buznyákom se. De azt nem mondjuk, hogy van tizenkétezer buznyákom! Durva szónak hangzik elsőre, de semmi köze a melegekhez. Sőt, a parlamentben is elhangzott jó párszor, amikor ellenzéki képviselők számon kérték a kormányt, hogy miért nem ad erre vagy arra egy buznyákot se.

Ma adunk néhány tanácsot ahhoz, hogy neked ne kelljen olyat mondani: nincs egy vasad se. Persze most még főleg a szüleidtől függ, mennyi lovettád van, de jó, ha időben megtanulsz bánni vele. És persze ma is megírunk mindent, ami fontos, cuki vagy érdekes. Örülünk, hogy itt vagytok, egyre többen!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.