Szoboszlai Dominik biceg, az ausztrál mérges kígyó sziszeg – híradó 

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ismét a miskolci adventi villamos lett Európa legszebbje. A borsodi, mesevilágra emlékeztető jármű már hetedik alkalommal nyert a versenyen, ezzel pedig lehagyta többek között Belgium, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Lengyelország, Németország és Horvátország villamosait is. (Miskolc Városi Közlekedési Zrt.)

MKV Zrt. / Facebook

2025 szeptemberétől a tankerületek megtehetik majd, hogy „egy bizonyos határon belül” csökkentsék azoknak a pedagógusoknak a bérét, akik az úgynevezett teljesítményértékelésen rossz eredményt értek el. Az ötlet korábban is felmerült már pletykaszinten, de csak pénteken derült ki, hogy tényleg megvalósítják. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy bármelyik tanárod fizetését csökkenthetik az értékelés miatt, még akkor is, ha szerinted ő a legjobb a világon. (Népszava)

Az egyik legnagyobb tanárszakszervezet, a Pedagógusok Szakszervezete szerint a kormány korábban megígérte, hogy nem játszanak majd a tanárok fizetésével, és most úgy vélik, hogy „a szemükbe hazudtak.” A PSZ azt nyilatkozta, hogy az értékeléstől függő fizetéssel az igazgatók megbüntethetik azokat a tanárokat, akik szerintük nem viselkedtek megfelelően, például sztrájkba léptek vagy egy jobb oktatásért tüntettek. (Népszava)

Szoboszlai Dominiknak megsérült a combja a hétfői Newcastle elleni mérkőzésen, ezért kihagyja a Liverpool következő két kupameccsét. Jürgen Klopp edző szerint a magyar válogatott csapatkapitányának nincs nagy fájdalma, de kicsit gyógyulnia kell, hogy a pályára léphessen. A Liverpool vasárnap az Arsenal vendége lesz, jövő szerdán pedig a Fulhamet fogadja. (MTI)

Mérges kígyót találtak egy nyilvános WC-ben Ausztráliában. Tennille Banks kígyóbefogót a Goondiwindi nevű városka egy nyilvános vécéjéből hívták fel, abban ugyanis egy foltos fekete kígyó tekergett. A szakember kihalászta az állatot a vécécsészéből és egy zacskóba dobta, majd később szabadon engedte a vadonban. (BBC)

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."