Akadozott ma az internet, magyar focista a világ legjobbjai között – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Újév napján erős földrengés rázta meg Japánt. A 7,6-os földmozgás több tucat áldozatot követelt eddig. A mentés és a kutatás még mindig folyik, holnap részletesen írunk a témáról.

Fotó: Youtube / The Telegraph

Több telefon- és internetszolgáltatónál lépett fel hiba kedden dél körül. Sokan panaszkodtak arra, hogy nem tudnak hívást kezdeményezni, vagy akadozik az internet. Mind a Vodafone, mind a Telekom áramkimaradásra hivatkozott. A hibát néhány órán belül elhárították. (444.hu)

Megérkezett a korábban visszatartott uniós források első részlete, 445 millió euró. Ezt az összeget azért kaptuk meg, mert az Európai Bizottság szerint Magyarország teljesítette az igazságszolgáltatás függetlenségét biztosító vállalásait. Az EU nagyon fontosnak tartja a független bíróságokat, mert ezek nélkül például megúszhatnák a büntetést azok a korrupt politikusok, akik épp az uniós pénzeket fosztogatják.  (hvg.hu)

Még mindig készpénzzel fizetünk a legtöbbször, noha számtalan digitális megoldás elérhető már Magyországon is. A Mastercard Digitális Fizetési Indexe szerint a helyzet javult a tavalyihoz képest, de még mindig sokan félnek az elektronikus eszközök használatától. (porfolio.hu)

Magyar focista a tavalyi év 9. legeredményesebb góllövője. Varga Barnabás összesen 39 gólt rúgott bajnoki és válogatott meccseken. A listát Cristiano Ronaldo vezeti 54 góllal, őt Kylian Mbappé és Harry Kane követi holtversenyben 52 góllal. (hvg.hu)

 

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."