Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Lesz ma napsütés és borongás is, de eső és túl hideg nem. Már megint Hedvig napja van, ahogy tegnap. De ma emellett Rudolf és Ignác is. Az Ignác név ma már nagyon ritka. Talán azért is, mert a beceneve Náci. És ki szeretné a gyerekének azt kiabálni a játszótéren, hogy Náci, gyere papához?

Ma zenével foglalkozunk, többször is. Előbb egy sajnálatos rossz hírt kell közölnünk, aztán az egyik leghíresebb rapper, Eminem életéről írunk. Ezt egyébként ti kértétek, és továbbra is várjuk a leveleiteket.

A rap műfajra nincs még magyar szó, de mindenki tudja, mi ez: zene és ritmusos beszéd keveréke, ami valamikor a 20. század második felében indult el Amerika nagyvárosaiból. A zene és az ütemes szövegelés vegyítése valami nagyon modern dolognak tűnhet. De hát ahogy a nem nagyon modern latin mondja: nincs új a nap alatt. A modernséggel nagyon nehezen vádolható katolikus egyházban kétezer éve csinálják ezt folyamatosan. Csak ott nem a bűnözés meg a drog a leggyakoribb téma, hanem Jézus. A műfaj azért is megfelelő nekik, mert nem minden pap tud szépen énekelni, de ehhez nem is kell. A módszert recitálásnak hívják, persze ez is latinból jön. Itt belehallgathatsz, ha amúgy nem jársz templomba. De nem muszáj.

Délután hozunk más érdekességeket is, nem tartunk azért egész napos énekórát! És mindjárt itt van Kázmér és Huba, ahogy most már minden reggel!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."