Derűs jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma a Terézeket és Arankákat lehet felköszönteni, boldog névnapot nekik!

Ami az időjárást illeti, szerda hajnalban már jönnek a fagyok, úgyhogy az már biztos, hogy nagy melegek idén már nem lesznek.

2003-ban ezen a napon lőtték fel az első kínai űrhajóst, Jang Li-vejt, és 1844-ben október 15-én született a világ egyik leghíresebb filozófusa, Friedrich Nietzsche. És hogy mit képviselt? Nála az ember állt a középpontban, az egyéni vágyak és célok, ami kizárja a külső befolyást, legyen az társadalmi, állami, vallási vagy más embereké. Nagyon leegyszerűsítve ezt hívjuk individualizmusnak.

Ma egy elég individuális, azaz önálló és egyedi szakmáról írunk nektek, ez pedig a bohócok művészete. Mert igen, ez egy művészeti ág, olyannyira, hogy egyetemen is tanítják, a cirkuszművészet részeként. A bohócok szerepe ráadásul nemcsak a cirkuszban nagy, de például a gyógyításban is komoly részük van.

Annak kapcsán hozzuk a témát, hogy egyikük kifakadt az ellen, negatív jelzőként használják a bohóc szót. Vagy más szóval pojácát. Utóbbit pláne negatív értelemben szokták ráaggatni valakire – ezt már mi tesszük hozzá.

Ezen kívül lesznek még más olvasnivalók is és az esti híradót se hagyjátok ki!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!