Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kellemes őszi nap lesz ma, igazi kiránduló, gombászó idő. Néhol picit eleredhet az eső, de legfeljebb rövid ideig. Ez pedig a gombáknak igazán jó hír. Miksa nap van ma, ami a Miklós név szláv alakja. És nem összekeverendő a Miskával, mert az meg egy becenév.

1492-ben ezen a napon lépett partra Kolumbusz Kristóf a Bahamákon. Ennek persze nagyon megörült, egyrészt mert közel egy hónapja hajózott, másrészt mert azt hitte, felfedezte Amerikát. Pedig arra még várni kellett néhány évet. A feljegyzésekből kiderül, hogy a Bahamákon isteneknek kijáró tisztelettel fogadták a felfedezőket. Persze akkor még nem tudták szegény helyiek, hogy jól el kell zárni a kincseket, mert a felfedezők számával egyenes arányban nőni fog a balszerencse, vagyis a pech mennyisége.

Ma írunk nektek egy másik kincskeresésről, egy sokkal barátságosabbról, persze. És arról is, hogy pech-e az, ha telekakálja a madár az autót. Érdekes módon, ha a fejedet találja el egy galamb, arra azt mondjuk, hogy szerencsét hoz. Háááát…

Jó olvasgatást, jó pihenést kívánunk mára. Szerencsét inkább nem kívánunk.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!