Kockák, figyelem, jön a Minecraft-film!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Jövő április 4-én mutatják be a Minecraftból készült mozifilmet. A filmnek elég zűrös volt a sorsa. Először tíz éve jelentette be a játékot fejlesztő Mojang és a Warner filmstúdió, hogy lesz film. Azóta többször cseréltek csapatot, rendezőt, forgatókönyvet és komplett terveket. Most úgy látják, sínen van a dolog.

Videojátékokból sokáig kizárólag ocsortány rossz filmek készültek. Ilyen például a 2005-ös Doom. Persze ez nem túl meglepő egy olyan játék esetén, amiben kizárólag lövöldözünk. Az utóbbi években viszont megjelent néhány sikeres és elismert alkotás is. Jó (bár korhatáros) sorozat készült az atomháborús Falloutból, a zombis Last of Usból, és a Super Marióból is lett egy tűrhető film.

A Minecraft persze feladja a leckét. Maga a játék is különös jelenség. Hiszen miközben sok videojáték szinte élethű grafikával fut már, ebben méterszer méteres kockákból van az egész világ, a felbontása pedig olyan darabos, mintha 40 éves számítógépekre készült volna. Cserébe a Minecraftban szinte minden megépíthető, mint egy végtelen legósdobozból. Sőt, a játékos is azt csinál, amit csak akar. Nem véletlen, hogy ez a világ legsikeresebb játéka, amiből 300 milliót adtak el eddig.

Ezért a film sztoriját illetően nagy a mozgástér. A jellegzetes Minecraft-grafika viszont furcsa lesz a filmvásznon, legalábbis elsőre.

A Warner élőszereplős film mellett döntött, tehát valódi színészek játszanak az animált háttérben és a rajzolt figurák mellett. A legnagyobb sztár Jason Momoa lesz, de más közepesen ismert művészek is fellépnek. Például a Wednesdayben feltűnt Emma Myers és Kate McKinnon a Barbie-ból. A filmet Jared Hess rendezi.

A történet szerint négy egészen különböző ember – köztük két gyerek – jut át a Minecraft világába, természetesen egy portálon keresztül. Ott pedig a játék szabályai szerint kell túlélniük és győzniük, hogy hazajussanak. A film fő témája természetesen, ahogy a Minecrafté, a kreativitás, vagyis az alkotás.

Ennél többet most még nem tudunk, de azt már igen, hogy megjelennek a zombik és a creeper nevű robbanó szörnyek is. Fogadunk, hogy a Minecraft pokol-dimenziója, a Nether is szerepet kap majd, erre utal a malaczombik és a ghastok jelenléte. De az nem biztos, hogy a végjáték sárkánya feltűnik. Viszont az tuti, hogy ha a film jól szerepel, akkor lesz folytatás. A Minecraftban megépítették már az ókori Rómát és a nemzetközi űrállomást, valamint működő számítógépeket is, szóval ötletből nem lehet kifogyni.

Biztosra vehető, hogy a lelkes játékosok örömmel látják majd viszont a Minecraft híres alakjait, helyszíneit és egyéb elemeit. Ahogy az is valószínű, hogy az őket elkísérő szülők értetlenül merednek majd a vászonra, és nem vágnak az egészből semmit. De ez így van rendjén: van, amit a gyerekek nem értenek még, és van, amiről a felnőttek maradnak le.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."