Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Délelőtt még sütni fog a nap, délutánra ideér egy hidegfront, néhol esővel, záporral és széllel. Annyira persze nem lesz durva, mint Floridában, de öltözz rétegesen. Gedeon napja van, a név maga vagy azt jelenti, hogy kétélű kard, vagy azt, hogy romboló, pusztító. Ehhez képest ártatlan baromfiknak is adták már ezt a nevet. Mindenesetre éljen soká minden Gedeon.

Ma van a mentális egészség és a halálbüntetés elleni harc napja. Ez csak véletlen egybeesés, a két világnapnak elvileg nincs köze egymáshoz. Bár tény, hogy egy kivégzés nem tesz jót a lelki egyensúlynak.

És ha már egészség, ma az egyik legfontosabb szerved, a szemed egészségéről írunk. Egyre több gyerek szorul rá, hogy szemüveget vagy kontaktlencsét hordjon, ma megtudhatod, hogy miért van ez.

Ma már nagyon menő és divatos szemüveged lehet. A rendszerváltás előtt ez nem így volt, az emberek egyforma ronda szemüvegeket hordtak. Pedig korábban roppant stílusosan lehetett javítani a látáson. Az urak például gyakran monoklit viseltek, azaz csak az egyik szemük elé tették a csiszolt üveglencsét. A hölgyek pedig nyélre erősített szemüveget, lornyont hordhattak. (Ki tudod mondani gyorsan, sokszor egymás után azt, hogy lornyonnyél?)

Ma is lesz képregény, és persze este jön a híradó is. Addig meg vigyázz jól a szemedre!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!