Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Eseménytelen őszi időjárás lesz, sokat süt majd a nap, de néhol eső áztatja majd az országot. Isten éltesse a Déneseket! A nevük görög eredetű és azt jelenti: Dionüszosznak, a bor és a szőlő istenének ajánlott. Bort inkább ne, de szőlőt bátran fogyasszanak a Dénesek ma.

És a postások is! Október 9-e ugyanis a postai világnap. 1874-ben ezen a napon a Berni Egyezmény során megalakult az Egyetemes Postaegyesület. Ez az állami postáknak az egész földkerekségre kiterjedő szövetkezete, és arra való, hogy összehangolja a nemzetközi levelezések gyors és olcsó szállítását. Mi egy retro dallal kívánunk szép napot azoknak, akik gondoskodnak róla, hogy minden levelünk és csomagunk célba érjen:

Most, hogy elindult az élet az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban is, bemutatjuk nektek az utóbbi szervezet elnökét, Ursula Von Der Leyent. Az elnöknek változó a megítélése, Orbán Viktorral például fasírtban vannak, szóval nem nagyon csípik egymást. Délután olvashatsz is arról, miért alakult ez így.

És írunk arról is, miért lesz brutális járatritkítás a fővárosi HÉV-eken, és mivel járhat számodra mindez, ha te is szoktál utazni valamelyik vonalán. Tarts velünk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Formula 1-es világsztár is lehet depressziós

Egyre több sportoló vállalja fel mentális betegségét.

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.