Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Boldog névnapot, Koppányok!

2016-ban ezen a napon jelent meg az utolsó nyomtatott Népszabadság, ami hosszú éveken át az ország legnagyobb politikai napilapja volt. A kiadó hirtelen jelentette be, hogy megszünteti a lapot. Az újságírók úgy tudták meg, nincs többé munkájuk, hogy nem tudtak belépni a rendszerbe és nem juthattak be a szerkesztőségbe. A Népszabadság a Kádár-rendszerben pártlap volt, később pedig az MSZP-nek volt benne némi részesedése a bezárás előtt egy évig.

Hogy rákanyarodjunk a mára: a borravalóról fogunk írni nektek. Vagy más néven jattról (ami egy jiddis, vagyis zsidó szó), baksisról. Egyáltalán miért adunk? És történelmileg honnan származik ez a szokás? Na meg: muszáj borravalót adnunk? Mindezekre igyekszünk választ adni.

Ma újabb Nobel-díjat adnak át, erről az esti híradóban írunk majd. És lesznek apró érdekességek, és nyilván napindító képregény is.

Legyen szép napotok!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Formula 1-es világsztár is lehet depressziós

Egyre több sportoló vállalja fel mentális betegségét.

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.