Jó reggelt és jó híreket!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Elég csípősen indul a nap, aztán délutánra majd melegszik. Eső viszont nem várható. Köszöntjük az összes Amáliát!

Megint elkezdődik egy hét, és ettől a hamarosan érkező Garfield sem boldog. De hát ilyen az élet: fény és árnyék, születés és elmúlás, pillangó és poloska, hétfő és szombat. Csokitorta és brokkoli – de arról majd Garfield mesél.

További rossz hír a rajongóknak, hogy napjaink egyik legsikeresebb énekese, Azahriah is bejelentette: visszavonul. Jó hír viszont, hogy nem végleg, csak egy kicsit megpihen és átgondolja az életét. Róla és pályájáról írunk ma bővebben, egyéb érdekességek és a híradó mellett.

Amikor a nyelvújítók nekiláttak új szavakat kitalálni, az énekesekre is volt ötletük. Hiszen a 19. században is voltak híres előadók, bár nem pont Azahriah műfajában. Az egyik ötlet az volt, hogy dalár. Nyilván a tanár és a hordár mintájára alkották meg, de valahogy nem terjedt el, és inkább énekest mondunk ma is. Még a dalnok szót is csak régi korok hőseire használjuk. Persze hülyén is hangzana most, hogy Azahriah, a híres dalár – de ez csak megszokás kérdése. A lajhárt például pont elfogadtuk, és nem hívjuk restnöknek.

Dolgozunk a Kispolgár alkalmazás frissítésén. Sajnos ez tovább tart, mint terveztük és szerettük volna, ám ha lassan is, halad a munka. Ez egyben egy rossz és egy jó hír. Köszönjük a türelmedet, nekünk minden olvasó és minden levél jól esik!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!