Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ferenc nap van ma, boldog névnapot! És külön köszöntjük a Feri nevű kutyákat, botsáskákat, madárpókokat is, ma van ugyanis az állatok világnapja. Minderről Assisi Szent Ferenc „tehet”, aki az állatok védőszentje és akit ma ünnepel a katolikus egyház.

Nagy sétákat ne tervezz ma a kutyáddal, mert szakadni fog az eső. Délután azért lesz ahol eláll, de addig itt kering fölöttünk a Cassandra nevű ciklon. A növények viszont imádják ezt. Hát még a gombák, amik esőben nőnek, mint a… gombák. Nem véletlen, hogy a mondás róluk szól, alig néhány óra alatt előbújhat a földből egy őzláb, pöfeteg, vagy peszegomba. Ez a vargánya, amit máshol szepegombának is hívnak, és ami az egyik legfinomabb gomba, amit találhatsz. Ma megírjuk, milyen gombákat szedhetsz így ősszel, és hogy mire vigyázz gombászás közben.

Addig viszont kitartást a péntekhez. Ha pedig hazafelé a suliból sokáig tart az út, olvasd el, miért beszélnek sokan arról, hogy jó lenne tizenöt perces városban lakni. Ez egy olyan ötlet, ami mellett sok érv szól, de vannak, akik összeesküvést látnak benne.

Persze jövünk ma is képregénnyel, este a szokásos híradóval is. Holnap pedig végre itt a hétvége.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!