Két kecskeméti kamasz segített elfogni az utcán egy rablót

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Bátor tinédzserek történetét tette közzé a rendőrség. Szeptember végén a kecskeméti főtér egyik intézményének a munkatársa ebédszünetre ment. Mikor visszatért volna a munkahelyére, látta, hogy valaki téblábol az épület bejáratánál. Megmondta neki, hogy az intézmény épp zárva van, nem fogad látogatókat.

Az idegen ekkor olyan dühös lett, hogy rátámadt a férfire. Megrúgta, ököllel is meg akarta ütni, de a férfi kitért az ütések elől és elmenekült a főtér irányába. A támadó ekkor a nyomába eredt és megfenyegette, hogy adjon neki pénzt. A férfi néhány papírpénzt eldobott, hogy el tudjon menekülni.

A támadást egy szabadnapos rendőr és két tinédzser is látta. A kamaszok rögzítették az esetet telefonnal és követték a támadót, nehogy meglépjen a rendőrök elől. A szolgálaton kívüli munkatársuk pedig kihívta őket. Ezután ő is a támadó után ment.

A járőrök percekkel később elfogták a támadót és őrizetbe vették. A bíróság el is rendelte, hogy letartóztassák. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette a kamaszokat a talpraesettségükért és bátorságukért.

Fotó: police.hu

Kiemelt kép: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!