Poloskamentes jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szép, mint mindig, énnekem – írja Petőfi az őszről, hozzátéve, hogy „tudja isten, hogy mi okból” szereti. Ma azért még ő sem ülne ki a dombtetőre, mert nem a fák lehulló levelének lágy neszét hallaná, hanem azt, hogy irgalmatlanul dobol a fején az eső. Mert ma esni fog, mégpedig sok. Ilyen névnapjuk lesz a Petráknak és Örsöknek.

A hideg ellen mindenki a maga módján védekezik. Mi befűtjük a lakást, a poloska meg keres egy rést, ahol bejuthat a lakásba. Ő is fázik, meg lehet érteni. Szeretni viszont nehéz. A gergelice ugyanis, ahogy Erdélyben hívták, rusnya, és ha lecsapjuk, akkor piszokul büdös. Ezért elterjedt neve neki a büdösbogár is. Ma írunk róluk, és arról is, miért van ennyi belőlük, meg mit lehet kezdeni velük.

Poloskának becézik magyarul az elrejtett lehallgatókészülékeket is. Angolul simán csak bug, ami mindenféle rovart jelent, a magyar itt sokkal kifejezőbb.

Észrevehettétek, hogy a Kispolgár alkalmazásnak vannak hibái, például egy ideje nem küld értesítéseket. Ennek elkészült a javítása, és hamarosan, talán már ma elérhető lesz. Ha kapsz erről üzenetet, kérjük, frissítsd majd az appot. Köszönjük! Mindjárt jön Garfield!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!