Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hűvös napunk lesz, 15 fok körül marad a hőmérséklet, de esni nem fog. Elvileg. Minden Hunornak boldog névnapot, és ha van Jeromos nevű olvasónk, hát nekik is. De valószínűleg nincs. Ez a név egyébként a görög Hieronümosz magyarítása, ami azt jelenti, szent nevű. Nekünk főleg a holland festő, Hieronymus Bosch jut eszünkbe erről, aki teljesen őrült képekben rajzolta meg a poklot.

Bosch képe a pokolról

Ma már a pokollal alig lehet ijesztgetni az embereket, úgyhogy a papok élete is nehezebb lett. A pápáé főleg. Miközben az egész világ megkönnyebbült, hogy a 81 éves Joe Biden visszalépett az amerikai elnökjelöltségtől, Ferenc pápa 87 évesen vezeti a katolikus egyházat, és ez nem épp hálás feladat manapság. A pápát egyébként a hívők szentatyának szokták nevezni tiszteletük jeléül. De egyre többen szólítják úgy, hogy: hé, öreg, hát ez meg mi a franc? Mert az egyháznak bizony vannak bűnei és gondjai.

Ma arról írunk, miket olvastak a fejére az elmúlt napokban, és van-e válasz a vádakra. Nem mindegy, mi újság a papoknál. Magyar gyerekek ezrei tanulnak egyházi iskolában, lehet, hogy te is. A kormány pedig folyton hangsúlyozza, hogy keresztény országot akar építeni. Szóval ez mindenkit érint.

De persze nemcsak erről lesz ma szó, igyekszünk szórakoztatni és gondolkodtatni másról is, este pedig jön a híradó. Éld túl a hétfőt, és ne szégyelld elővenni a sapit, jönnek a fázós reggelek!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Formula 1-es világsztár is lehet depressziós

Egyre több sportoló vállalja fel mentális betegségét.

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.