Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Esők jönnek, de csúf hideg azért nem lesz még. Köszöntjük a Gellérteket, Gerdákat és Mercédeszeket! Az utóbbi név igen különös. Igen régi, spanyol eredetű női név, nagyjából azt jelenti: irgalmas. De nem ezért lett népszerű, hanem mert a Daimler autógyár valamikor elnevezte a sportautóit egy híres versenyző lányáról – Mercedesnek. Évtizedekkel később már az autómárka emelte a név fényét, és azért neveztek el így sok-sok kislányt, mert a Merci menő. Reméljük, még sokáig az is marad, mert különben rosszul fog csengeni a Mercédeszek neve!

James Bond, a híres szuperkém sokféle autóval feltűnt már a filmekben, de Mercedest sosem használt valamiért, legfeljebb BMW-t. De ma nem kitalált kémekről írunk nektek, hanem igaziakról. A titkosszolgálatok titokban szeretnek dolgozni. Időnként mégis kiderül egyik-másik húzásuk, és ilyenkor csodálkozva nézünk körül: a spionok köztünk járnak! Csak hát nem sportkocsival repesztenek kalapban és pisztolyt lóbálva, ugyanis akkor nem lennének túl titkosak, és így eredményesek sem.

De mit csinálnak pontosan? Ma kora délután megtudhatod. Addig egy kakabajnok pingvin fogja szórakoztatni a közönségünket!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Mi ez az egész Ozempic-botrány?

Celebek és átlagemberek is az egészségükkel játszanak a fogyásért.

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!