Öt darálandó sorozat borongós napokra

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Jönnek a borús, hűvös, esős napok, amikor az ember legszívesebben nem csinálna semmit, csak egy pokrócba tekerve kuckózna. Évszakváltáskor (főleg ha az ilyen hirtelen) az ember energiaszintje és koncentrációs képessége csökken, és sokszor egy sorozat vagy film az, amihez a leginkább kedve van. Előbbiekből hoztunk nektek párat, jó sok résszel, remélhetőleg szinte minden ízlést kielégítve.

1. Szívek szállodája (Gilmore Girls) – Netflix

Forrás: Imdb
Forrás: Imdb

Nem mai darab, de a nézők szerint tipikus őszi sori. Dráma és vígjáték egyben, aminek középpontjában egy anya-lánya páros áll, Lorelai Gilmore és Rory Gilmore. Egy kitalált városban, Stars Hollowban játszódik, ahol nagyon változatos emberek élnek. A sorozat rengeteg témát körüljár: a családi és generációk közötti feszültségektől kezdve a barátságokon és szerelmeken át a társadalmi osztályok közötti különbségig.Hét évada van, plusz egy négy részes minisorozat, így jó sokáig kitart.

2. Végzet: A Winx Saga (Fate: The Winx Saga) – Netflix

A fantasy- és Harry Potter-rajongóknak hoztuk ezt a tinidrámát. Bár csak két évada van, a harmadik pedig minden bizonnyal nem készül el, így is érdemes megnézni. A sztori szerint az emberek között élnek tündérek, akik Alfea városában, egy varázsiskolában tanulják meg kordában tartani és használni képességeiket. A különböző elemek, mint tűz, víz, levegő, föld határozzák meg szuperképességeiket. A főszereplő Bloom, akinek képességeihez hasonlót rég láttak a Másvilág Alfea tanárai. Bloom azért is különleges, mert nem sokkal a suliba kerülése előtt tudta meg, hogy tündér, és nem tündércsaládban nevelkedett. A sorozat izgalmas, fordulatos, és a felnőtté válás gondjaival is foglalkozik. Inkább 13 éves kor felett ajánljuk.

3. Anne otthonra talál (Anne with an E) – Netlfix

Forrás: Netflix
Forrás: Netflix

A regényből készült sorozat főszereplője Anne, egy árva kislány, aki hányattatott sora ellenére megpróbálja a maximumot kihozni az életéből. A történet az 1800-as évek végén játszódik, és Anne beilleszkedési próbálkozásait mutatja be. Sok cselédsorban és árvaházban töltött év után a Green Gables nevű farmra kerül egy testvérpárhoz, akiknek egyik tagja kedvesen áll hozzá, másikuk viszont bizalmatlan vele szemben. A 13 éves lánynak így a társadalmi megkülönböztetések mellett múltjával és új családjával is meg kell küzdenie. De képzelőereje és esze segít neki ebben. Három évadon át kísérhetitek végig Anne-t a kalandjain.

4. Elveszve az űrben (Lost in Space) – Netflix

Forrás: Netflix
Forrás: Netflix

És akkor a sci-fi rajongóknak is hoztunk egy darálandót. A Robinson család című regényből készült sorozat egy családot követ, akik egy csoporttal az űrbe tartanak egy másik bolygórendszer gyarmatosítására, mert a Földön az emberiség kihalóban van. Hajójukat, a Resolute-ot földönkívüliek támadják meg, és többen, köztük Robinsonék egy idegen bolygón landolnak. Itt különböző veszélyek fenyegetik, ezeket kell túlélniük és valahogy visszajutniuk a Resolute-ra.

5. Columbo – Videa és tévéadók

Forrás: RTL Klub.
Forrás: RTL Klub.

Oké, boomerek vagyunk, de Columbo a mi tinikorunkban is már retrónak számított, így szerintünk egy örökzöld klasszikus. A szétszórt, de nagyon okos, fondorlatos hadnagy egy rettentően szerethető karakter. Észjárását pedig sokan megirigyelnék. Bár gyilkossági ügyeken dolgozik, az epizódok, főleg Szabó Gyula mély és megnyugtató magyar hangjával, feszültséget ugyan hordoznak magukban, de erőszakot nem. Igazi nyugis, lassan, de nem unalmasan haladó sztorik. Másik előnyük, hogy minden rész új ügyet dolgoz fel, így sorrendet sem kell tartani.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."