A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A Radnóti Miklós Színház társulata és tágabb közössége egy videóüzenetben fejezte ki a szolidaritását az Iványi Gábor-féle Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel és az Oltalom Karitatív Egyesülettel.

Mi is írtunk nektek arról, hogy a MET-nek több iskoláját is bezárták néhány nappal a tanévkezdés előtt. Az ezekbe az iskolákba járó diákoknak néhány nap alatt kellett új iskolát találniuk: sokan közülük sajátos nevelési igényűek, autizmus spektrumzavarral élnek vagy beilleszkedési nehézséggel küzdenek.

A Radnóti Színház a videóval szeretne kiállni azokért, akiknek a hangja nem hallható, kiállni a gyermekek védelmében, felszólalni az embertelen rendelkezések ellen. Azt üzenik: az együttérzés kevés, nem hallgathatnak tovább.

Kováts Adél színésznő, a színház igazgatója szerint nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nem indulunk azonos esélyekkel az életben. „Egyre nagyobbra nyílik a társadalmi olló a szegények és a gazdagok között. Egyre több a hátrányos helyzetű gyerek és fiatal. Egyre igazságtalanabb rendszert működtetünk. Pedig a társadalom tudja magát gyógyítani a civil szervezetek jótékony tevékenységével. Csak békén kellene hagyni őket” – mondta az igazgató hozzáfűzve, hogy ezek a szervezetek a szakértelmükkel, az elhivatottságukkal sokszor nélkülözhetetlen munkát látnak el az állam helyett.

Kováts Adél szerint ezek a szervezetek a puszta létezésükkel is felhívják a figyelmet a rendszer tátongó hiányosságaira. De ezt a rendszernek el kellene viselnie, és támogatni az általuk nyújtott megoldást, nem ellehetetleníteni. „Milyen jövőt építünk így?” – tette fel a kérdést.

A színház társulata a videóban Erdős Virág Szóljatok című versét mondta el (a költő a kisfilmben is megjelenik).

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Megkezdődött a Dunán a tetőzés, előkerült Schadl György kisrepülője

A helyzet fokozódik Libanonban, kiürítették a Kisállatkertet a Margitszigeten.

108 nap alatt körbetekerte a Földet egy nő

Ezzel pedig új rekordot állított fel.