Így néz ki a megáradt Duna a pesti alsó rakparton

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A korábbi havazások és esőzések miatt a Dunán és mellékfolyóin árhullámok vonulnak le, ezért csaknem 1200 kilométeren van árvízvédelmi készültség Magyarországon.

Budapestnél kedden 10 órakor 636 centiméteres vízszintet mértek, a tetőzés 680 centiméter körül várható csütörtök hajnalban.

Mutatunk néhány fotót arról, hogy áll a pesti alsó rakpart kedden este 6-kor:

A számítások szerint a rakpart szintje alá pénteken kerülhet a vízállás. A Buda-észak árvízvédelmi szakaszon Karácsony Gergely főpolgármester már másodfokúra emelte a készültséget. A Fővárosi Csatornázási Műveknél operatív törzs áll fel. Vagyis egy külön vezetői csoport, amely csak azon dolgozik, hogy a csatornázás és a vízszolgáltatás akadálytalanul működjön.

A budai és a pesti alsó rakpartot már hétfőn lezárták. Azokat az autókat, amelyeknek a tulajdonosát nem sikerült elérni, elszállították. A jelenlegi előrejelzések alapján legkorábban december 30-án reggel nyithatják meg az alsó rakpartokat a forgalom előtt.

A rendőrség azt kéri, hogy a budai és pesti rakpartra gyalogosok se menjenek le, mert veszélyes. (MTI/Kispolgár)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.