Jó reggelt és további boldog karácsonyt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma is tavaszi idő lesz. Ha elfogytak a rokonok, akár ki is lehet menni a házból! István napja van, de ha Istvánnak van egy kis esze, akkor nem karácsonykor tartja, hanem augusztusban.

Hogy mit lehet még csinálni a szünetben, ahhoz adunk még tippeket. Írunk arról is, hogy vajon a képen látható Rákosi Mátyás tényleg betiltotta-e a karácsonyt. Rákosi egy rövid ideig Magyarország teljhatalmú ura volt, de aztán elég lett belőle. Igen gonosz volt és igen kopasz. Amit úgy is mondtak régebben, hogy gulács, sőt: pucori! De a pucorit főleg verébfiókákra használták.

Persze 1956 előtt senki se merte Rákosira azt mondani, hogy pucori, de még azt se, hogy kopasz, mert ezért börtönbe lehetett kerülni. 1956-ban viszont már nem bajlódtak csúfolódással, hanem lőttek.

Ma már bárkire mondhatjuk, akár az ország teljhatalmú urára is. Nem fog elvinni a fekete autó. Csak nem lesz igazunk. Hiszen Orbán Viktor sok minden, de nem pucori, megvan a magához való haja. Hazudni pedig nem szép dolog, egy újságnak főleg. Ehhez tartjuk magunkat.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."